Sunt misogin!

by

Am si eu 2 mari frustrari …. femeile la volan, si gaborii de la circulatie… sau gaborii in general… sunt nevoit de vreo 2 saptamani si mai am de asteptat 2 saptamani din cauza unui astfel de „alpicator de amenzi”, sa stau pe bara cu masina… [teoretic :)] …practic ma risc… asta e daca ma prinde ma prinde… dar e nasol/obositor sa merg asa fara carnet, trebuie sa fiu mai atant si trebuie sa fiu mai ingaduitor cu restul participantilor la trafic… dar nu mai pot cu fetele/femeile/doamnele/muierile de la volan… am ajuns la performanta de a-mi da seama daca o masina e condusa de o femeie doar dupa modul in care conduce in linie dreapta (in diagonala).

Auzisem de un studiu care afirma raspicat ca la 80% din femei, le lipseste nu stiu ce chestie din creier (totul) care le cauzeaza probleme in ceea ce priveste simtul orientarii… de ce pula mea orientare ai nevoie cand mergi in linie dreapta???
Am inteles… nu stiti sa parcati (este mare masina/sau nu pre sunt locuri de parcare asa ca le lasati pe mijloc)… habar nu aveti ce este aia prioritate de dreapta (sau nu puteti face diferenta dintre stanga si dreapta, si aici cunosc cazuri concrete) , nu stiti cum se foloseste un hands-free (ca sa vada fraierii ce telefon aveti), masina trebuie sa aiba oglinda si in parasolarul din stanga standard (pentru machiaj), dar las-o in mm da’ treaba, „linie dreapta”?!? cat poate fi de greu??? cat plm???

…sunt nervos/plin de spume… din cauza unei persoane de sex feminin care era astazi sa ma aranjeze bine da tot… faceam accident, desi nu eram de vina, trebuia sa ma duc la politie sa declar accidentul (teoretic), ma gaseau aia fara carnet, dosar penal, vina pica pe mine, sugeam pula…si toate astea din cauza ei: 21 ani, bruneta, Porsche Chayene, Negru  B 86 REA, Bld. Kiseleff … la un moment dat imi taie calea brusc (asa vroia piz*a ei) … eu ii tai calea unui taximetrist, ca sa o evit pe „REA”, ala franeaza brusc… si il fute unu in spate (BUM)…am plecat…

La primul semafor (la Victoriei)… eu si ea opriti paralel… ii fac semn sa deschida geamul… ea incepe sa zambeasca (credea ca vreau sa o agat)…ii mai fac semn sa deschida geamul…. il deschide si imi arunca un „Da, scumpule” …. moment la care imi inecep pledoaria… „carne in gura”, i-am adus aminte de momentul nasterii si de mama ei… , am facut referiri la ascendentii mamei (odihneasca-se in pace) in orice caz mi-am pierdut controlul… a inchis geamul si a plecat… repede (se facuse verde)… moment in care am realizat cat de bine e sa fi in ziua de azi bruneta, sa ai 21 de ani, sa ai un Porsche pentru care ai supt ****, sau pe care il ai de la „tati” care la randul lui a supt si el **** sau i-a prostit pe altii, si sa mai fi si PROASTA si INDIFERENTA (si se zice ca barbatii sunt porci… hmmm)

Inca mai sunt nervos, si voi fi de fiecare data cand ma urc in masina cu o femeie la volan… cum pula mea sa ai incredere in ceva care sangereaza minim 2 zile si nu moare…

39 răspunsuri to “Sunt misogin!”

  1. alina Says:

    vaaaai….nu stiu cum sa-ncep…sa „urlu” la tine, sau sa iti dau dreptate???!! o iau cu aia buna si dup-aia imi pastrez nervii la sfarsit. N-AI IDEE KTA DREPTATE AI IN LEG CU „FEMEILE LA VOLAN”. Doamnelor, domnisoarelor…fetelor care va stiti in trafic, LA VOLANUL unei masini, de orice fel, si va place sa va rujati in timpul mersului uitandu-va in oglinda retrovizoare, sau adunandu-va scamele de pe fusta sau aranjandu-va parul sa nu va vada „printu” sifoante, lasati-va de condus. Sunt fata si inteleg sa o faceti la semafor…knd stai si te plictisesti, dar, frate, nu in timpul mersului, nu de alta dar mai sunt si oameni kre poate vor sa ajunga in timp acolo unde-si propun si dekt sa mearga ca melcul in spatele vostru mai bine isi baga un bat in…fund…E groaznic… Acum pt baietii care citesc simtiti-va bine, pt k vine din partea unei fete „FEMEILE (in proportia data de alex, 80%) NU SUNT FACUTE PT CONDUS”. Sunt fata si conduc, dar nu fac imprudente k cele de mai sus. La volan ma manifest k un barbat knd vad o femeie „la dracu, nu stiam de ce se merge asa incet, e UNA la volan” sau faze de genu ” du-te dracu k esti idioata, uita-te pe unde mergi” AH…s-ar putea spune (de gurile rele, sau fetele kre se simt, SAU baietii kre nu cred k asa ceva poate veni de la o fata) k sunt baietoaica d-aia kre iese cu mingea de fotbal in curtea scolii sa mai faca un tenis, sau kre mai merge „la un poker cu baietii” band vodka orange sau vreun JB, heeeei…I GOT NEWS FOR YOU: I A M N O T!!!! imi place sa ma fardez, sa ies la un tenis, dar nu de picior ci de camp, ma imbrac in fusta (si kiar imi sta bine :p) Fac tot ceea ce face o fata….
    Si aici o sa incep sa ma iau de alex, kre a generalizat si kiar NU IMI PLACE!!!
    1. Fetele au ceva in cap, e adv, unele mai mult altele mai putin, DAR AU (nu degeaba ne-am castigat…sa-i zicem renumele de „persoane care se maturizeaza inaintea barbatilor”)
    2. Cred ca ai avut in viata momente knd iti doreai atat de tare k prietena ta sa sangereze alea 2 zile p luna, incat ai fi dat de baut in luna aia…deci hai sa vedem dk sa ai sau nu incredere intr-o astfel de FIINTZA??!!

  2. Alex DJay Says:

    Foarte adevarat, exact de aceeasi parere sunt si eu ,putin mai excentric recunosc dar de fiecare data cand vad o „ea” la volan mi se intoarce stomacul (metaforic vorbind) si devin nervos pe parcursul intregii zile…am un gand maret ….daca ajung Presedinte (ca nu e greu in tara asta :))) instaurez o lege care sa interzica „femeia la volan” , ceva de genu : trebuie sa aiba gradul de testosteron foarte mare pt a fi capabile sa conduca autovehicole pe drumurile publice (musteatza ,par pe piept ,alea chhh) si cum sunt innebunite dupa depilari si sa arate cat mai bine ,le lovesc exact unde le doare (sub centura ?)…cam atat…keep up the good work!

  3. Ionut Says:

    „Fetele au ceva in cap, e adv, unele mai mult altele mai putin, DAR AU…”

    Intr-adevar, au ceva in cap dar ACEL CEVA nu le face bune soferite decat intr-un procent foarte mic. si ca sa nu ziceti ca sunt rau cu femeile care conduc, sa stiti ca sunt si barbati destul de varza in ale condusului, dar numai ca procentul este mai mic:D. imi pare rau ca spun asta dar ACEASTA ESTE REALITATEA!
    In incheiere va spun ca am boala pe acele femei care nu stiu sa conduca si ca sa ma iau si de barbati, sunt varza si barbatii care au o dacie vai mama lor si se cred intr-un ferrari, dar daca ar apasa mai tare pe acceleratie le-ar zbura caroseria de pe masina:D

  4. HSK Says:

    Adevarat graiesti fratele meu alb! 😀 Mi-e prea lene acum si sunt mult prea plictisit sa mai dezbat subiectu’.. deja e epuizat! alea 80% (yo zic 95% in Romania) din femei nu au ce cauta la volan! clar! e frumos ca sunt ambitioase, si tot incearca sa se descurce cu masina, dar sa lase ambitia pt altii care POT! Am patit si yo de nenumarate ori ca diverse tute sa faca tot felu de cascadorii in fata si pe langa masina mea, si vb lu Alex DJay, parca te stresezi asa rau de-ti strica toata ziua.. cel mai nasol, va zic yo 😉 .. e sa cobori in fatza blocului dimineatza, si sa-ti gasesti masina sifonata cu un bilet scris cu creionu’ de ochi in geam (suna-ma, te rog.. 0723……) ATUNCI ti se intoarce stomacu pe dos si iti vine sa le bati pe toate!!! mai ales cand la nr respectiv de telefon raspunde o voce suava „va rog frumos sa ma scuzati! nu ma descurc prea bine in parcare.. a fost un accident” pai atunci stai fa in mm acasa si cheama-ti un taxi! accident a fost din clipa cand te-ai hotarat sa dai de carnet!!! cat despre genul „bruneta 21 ani porsche cayene dezastru pe sosele”… spor la supt fetelor! campioanelor! intr-o zi sper sa va vad in vreun ferrari ceva, sau ce vreti voi! infasurate pe stalpi! cu ala de v-a tras la papacioaca pt masina plangand la capu vostru.. ca meritati!! nu puteti s-o sugeti pt ceva mai constructiv gen o vila ceva?? de ce trebe s-o sugeti pe sanatatea si pe tabla de pe masinile noastre?? am auzit la unu cea mai tare faza!!! ar trebui sa facem toti la fel!!!!! omu umbla cu o tigaie sub scaunul din dreapta, si cand mai vede cate-o tuta in trafic, o scoate pe geam si striga „LA CRATITA FAAA!!!” respekt 😉 v-am pupat!! fetelor, aveti grija de voi si de noi, si baieti aveti grija la fete!!

  5. maryusdanyel Says:

    HSK tie toata lumea iti loveste mashina,incepanad de la straini pana la mata si apoi la tine :))…

  6. HSK Says:

    da ma da macar yo sunt ambitios si ma iau cu mare JEEP!! am coaie ce plm?!?! in plus a fost 1 data si ma grabeam… restu… niste incompetenti!!! sincer.. si mancami-ai ****.. cum a fost cand ti-ai gasit BMW-u lovit la servici de proasta aia???

  7. maryusdanyel Says:

    bah ideea e ca blogu asta e exact pe gustu’ meu dar am o leneeee sa scriu…

  8. gamer Says:

    io sunt mai vechi pe lume; am mai lucrat si pe-afara si am vazut ca femei la volan mai sunt si prin alte parti si au mai fost si pe meleagurile astea si acu` 25 ani si mai demult, dar nu erau atat de paralele !!
    ca 85% sunt tampite si nu au nici macar elementarul INSTINCT DE CONSERVARE, este perfect adevarat, dar mai e ceva…..alea n-au trecut pe la o scoala de soferi; le-a venit permisu` acasa !
    ce-au facut ele pentru permisu` ala e treaba lor si cine s-a bucurat sa fie sanatos – in multe cazuri dupa bucurie vine boala…hehe – dar problema e ca le dai drumu` pe strada si se urca pe tine zambind….si poate nu te intereseaza…..
    io cand am auzit ca au schimbat astia testele la ridicarile de permise m-am bucurat; am crezut ca mai scapam de creaturile astea….de unde….poate doar daca nimereste vreo podoaba din astea la o politista pe care sa o roada pizma cand o vedea ce masina are aia…
    mai avem o speranta: camerele de supraveghere a intersectiilor !
    se stie ca femeia este foarte sensibila la gura lumii; poate cand s-or vedea pe youtube sau la carcotasi, se mai potolesc…..
    da, sunt si barbati cretini in trafic; evident , dar procentul e invers…..

    femeia la volan e ca crocodilu`; nu stii niciodata ce reactie are, asa ca cel mai bine sa le eviti…cat poti….

    o zi buna si lasati-le draq de tampite ca chiar daca tipati la ele tot nu inteleg nimic; poate doar ca`l au pe „vino-ncoa”…..

  9. blueswan Says:

    nu vrei sa mergi cu mine cu masina? Poate iti schimbi parerea despre femeile la volan.

  10. gamer Says:

    HEHEHE…..lebadalbastra……una singura m-a convins ca stie ce sa faca la volan:
    era prin `86 si trebuia sa ajung urgent din iancului la gara ca sa nu pierd trenu`;….si ajung in statia de taxi…..prima masina avea o soferita…dau sa ma urc in a doua…”nu domne; la rand!!”, „haide domne ca ma grabesc”…mergi domne cu ea ca n-o sa-ti para rau !”….ma uit la ea….o tiganca maaaaaare care zacea cu bidoanele pe volan……ma uit la ala din a doua masina; ala rade si imi face semn sa ma urca in prima masina…..ma urc..tipa ma intreaba unde vreau sa ajung; ii zic si ca ma grabesc foarte tare….ea ma intreaba daca sunt sigur ca ma grabesc, io ma uit la ea, ea ranjeste si porneste……neniiiica….si ajunge la gara in vreo 8 minute…..”ei; domnu`; cum e ? am ajuns la timp ? ” ranjind ironic.
    „da domne; jos palaria !!” si i-am dat si-un ciubuc mai consistent ca chiar l-a meritat!!

    ………….dar cam atat….altele care sa stie ca soferul conduce masina si nu invers, de atunci n-am mai vazut ….

  11. kiwifreesky Says:

    poate k la condus masini femeile sunt f incete (asta ori din cauza k sunt precaute, ori k s machiaza), dar sa vedem cum se vor/ne vom comporta la „condus” biciclete (acestea fiind viitoarele „vehicule”) >:))))

  12. blueswan Says:

    am si bicicleta, accept si provocarea asta. Insa cu bicicleta va rog sa nu ma provocati la viteza, fiindca imi este fizic imposibil. Am bicicleta de dirt-jump.

  13. mmaja Says:

    hahahha! si eu sunt femeie si conduc zilnic dar trebuie sa recunosc… sunt unele don’shoare participante la trafic foarte tampite…
    de cateva saptamani am avut accident cu o tanti. eu pe drumul cu prioritate in intersectie, trec si pe langa santierele naibii ca abia incapea smartu’ pe straduta, nu apuc sa intru bine si ma loveste o tanti in fundul masinii!! ZBANG!
    am fugit repede sa vad daca mai traieste cretina naibii. pai prima reactie „vaaai!!! nu v-am vazut masina!!!” (da-o dreq e smart da e roshu ma!!). ii deschid portiera: tigara o scapase din mana si mobilul (la care evident vorbea in timpul accidentului) ii aterizase in cafeaua fierbinte pusa intre picioare iar ea musca din sandwich. cand s-a ridicat i-a cazut si rujul din maneca, capacul rujului fiind deschis logic incerca sa il foloseasca.
    ah da si ce e mai fascinant, tanti avea vreo 40 de ani, cam 1,70 si minim 100 kg. purta si FUSTA mini si era machiata de carnaval.
    atata noroc am avut ca au fost martori, ca nimeni nu cred ca ma credea!!!!

    iar cea mai misto faza a fost ca am vazut o masina de politie in apropiere si i-am rugat sa opreasca (s-o vada in toata splendoarea ei). n-am mai vazut politisti in austria care sa injure in halul ala…

    si boala mea e de fapt pe langa unele tanti la volan pe taximetristi…

  14. blueswan Says:

    eu conduc o masina cam de 4 ori cat un smart. Si eu urasc taximetristii si soferii de microbuze. Azi era sa ma loveasca unul, care vorbea la telefon…

    Interesanta femeia care te-a lovit… in timp ce manca sandwich, incerca sa se rujeze… avea si poza cu marmota?

  15. blueswan Says:

    gamer, a-propos de ce ai spus mai devreme… Tu ai vazut cum conducea o femeie in ’86. Ce trafic era atunci? Nu suporta comparatie. Oferta mea de drive-test ramane in picioare.

  16. emilythestrange Says:

    nu toate femeile conduc prost. 😀 mama conduce bine……..

  17. alex Says:

    imi pastrez acelasi principiu… nu ma urc la volan cu o femeie

  18. andreea-iubita lui Alex Says:

    Si cum el isi pastreaza acest principiu…cred ca va dormi peste weekend la birou.
    De ce?
    Nu are carnet si…ghici cine ii conduce masina?
    Cine il duce acasa?
    Cine il duce la birou?
    Ma duc sa ii stric ambreiaju, cutia de viteze si poate ratez si vreo prioritate de dreapta 🙂

  19. blueswan Says:

    asa, andreea!! sa mergi cu ambreiajul patinat tot drumul, sa intri in toate gropile si sa ii zgarii masina cand faci parcarea laterala.

  20. alex Says:

    andreea-iubita lui Alex Says:

    March 2nd, 2007 at 7:41 pm e

    Si cum el isi pastreaza acest principiu…cred ca va dormi peste weekend la birou.
    De ce?
    Nu are carnet si…ghici cine ii conduce masina?
    Cine il duce acasa?
    Cine il duce la birou?
    Ma duc sa ii stric ambreiaju, cutia de viteze si poate ratez si vreo prioritate de dreapta

    a aparut si motivul pentru care ma risc sa conduc fara carnet 😀

  21. andreea-iubita lui Alex Says:

    Ca sa fie treaba treaba in seara asta ma duc cu fetele in oras sa bem ceva… :))

  22. alex Says:

    braveaza!!!! 🙂

  23. blueswan Says:

    andreea, sa te intorci cu masina 😀

  24. alina Says:

    Alex…de curiozitate, la ce ora ai plecat azi de la serviciu si de ce atunci?? HA HA HA HA HA

  25. alina Says:

    se risca alex…aaa mai bine zis S-A RISCAT alex sa conduca fara carnet, k de ceva zile nu prea se mai risca…probabil prea multa adrenalina sau poate…PREA MULTE FEMEI IN TRAFIC KRE-SI DUC SOTII LA SERVICIU??? tu nu esti de genu celor cu „instinct de turma” ha? :))

  26. melcu Says:

    aaaaaahahahahahahahahaaaaaaa…nu are carnet :))))))))))))))))))))))

  27. alex Says:

    nici tu nu ai ma F P M!

    melcu Says:
    March 2nd, 2007 at 11:30 pm
    aaaaaahahahahahahahahaaaaaaa…nu are carnet :))))))))))))))))))))))

    asta vine de la unu care a dat de 5 ori de carnet 🙂 si a luat de fiecare data dar ii place mult la examen… 🙂

  28. RDI Says:

    Da-te’n bip mea de fraier cu cioc ce esti ca nu te crede nici mutu ca aia ti-a deschis tie geamu’ la semafor si te-a mai si luat cu „Da, scumpule”.
    Auzi, mai bine spune-ne si noua cate biiipuri ai suge sa te dai o data (macar o data) cu un chayene?
    Stai dreacu acasa sau mergi cu reatebeu daca ti-au luat aia permisu, ca nu degeaba ti l-au luat.

  29. mmaja Says:

    blueswan eu nu i-am facut poza (eram prea ocupata sa vad daca vita mai respira) dar un martor din spate a prins-o :)) iar pozele sunt momentan dovezi in proces (clar ca am dat-o in judecata) iar dupa ce trece tambalaul si intru si eu in posesia lor (saptamana viitoare le ia avocatul de la politie) le public. nimeni nu credea pana nu a vazut!!
    avand in vedere ca eu conduc 90% din timp in oras, smartul e ideal. si merg mai mult decat 2-3 drumuri/ zi. daca nu as cauta de nebuna parcare jumate din zi, ceea ce nu ma avantajeaza. insa plusul e ca toti soferii de autobuz/ autocar/ masini mari imi dau des prioritate, „ca sunt mica si ma strecor repede” :)))

    andreea, misto atitudine ihihihii :)))

  30. alex Says:

    pt RDI: din pacate aia care mi-a deschis mie geamul la semafor si m-a mai luat si cu „Da scumpule” , era maica-ta!

  31. Radu Says:

    Din pacate soferii imbecili nu sunt doar femeile, batand zilnic bucurestiul am constatat ca 75% daca nu chiar 80 din „soferi” sunt niste chifle infecte niste neica nimeni care au dat vestiti 150 de euro pt traseu.Si aici sunt doua categorii de carutasi(‘soferi”):1.Basinile cu mashini scumpe care au impresia ca li se cuvine sa faca orice de parca s-ar fi futut ma-sa ca sa le dea strada,foarte indiferenti si nesimtiti din care cred ca face parte si RDI ca prea e plin de el si care cu ocazia asta le urez un sincer Sa Va Vad La Reflectii Rutiere si sa va taie tramvaiul mainile poate ne lasati sa conducem linistiti.2.Cacatii cu rebuturi bune de remat, carora oricum li-se rupe p…daca se accidenteaza ca vorba aia mai baga un kg de chit si gata.
    In final fac un apel la toti carutzasii: Lasati-ne fratilor sa conducem linistiti , daca mai aveti cumva vreo urma de constiinta civica nu mai conduceti,sau macar incercati sa nu mai dormiti la semafoare,nu va mai bagati in intersectii daca nu aveti unde sa va duceti,conduceti pe prima banda daca sunteti melci si mare bagare de seama la semne,semafoare si schimbari de banda,luati-va fapta daca gresiti nu mai intrebati mereu ca imbecilii ce atzi facut, Ca In Mortii Vostri Ma Stresati In Fiecare Zi

  32. Christ Saddler Says:

    eu odata traversam linistit cu muzica-mi in urechi cand ce sa vezi, o vaca la volan si in dreapta malacul, erau sa ma calce pt ca viteza era prea mare pt o frana buna. din cauza muzicii din urechi le-am aratat un binevoitor deget mijlociu si am dat sa plec mai departe (bad thinking cu degetul). malacul s-a facut rosu si a iesit din masina furios ca am indraznit sa ii arat degetul cotoarbei care nu stie de limita legala a vitezei in oras si de acordarea de prioritate la trecerile de pietoni. finalul povestirii e ca am prins ritm in pasii mei precum BPM-ul din melodia din urechi. cu malacii nu te pui.

  33. Alex Says:

    Dap, just! Patit, tot pe acolo. Doar ca porshu’ era un X5 si bruneta era bloanda. Era sa-mi faca tarlia praf. Daca nu ma feream, ma calarea blonda….. cu X5 cu tot..

  34. RDI Says:

    Ptr. Alex : baietas tu ai condus cu permisul suspendat deci cum plm poti sa dai lectii de condus cand esti varza (apropo vezi ce faci la examen). Eu cred ca te-ai pisat pe tine ca era s-o faci de oaie si neavand pe cine da vina ai gasit o scuza de mitica.

  35. RDI Says:

    Si acum ptr. Radu : asa e tata, eu unul conduc o masina bengoasa (ce vrei, am fost mai istet in viata decat tine) dar tu vad ca nu te incadrezi la nici una din categoriile enumerate de tine, probabil mai ai pana sa-ti iei masina visurilor tale. Cum spunea si amicul Alex, are si el 2 mari frustrari si anume ca trebuie sa fie mai atent si mai amabil in trafic si ca nu ajunge cu nasul la geamul unui chayene. Tu te incadrezi tot aici.

  36. Melcu Says:

    Lu’ asta de sus i-au murit laudatorii. cand folosesti termenul de „masina bengoasa” te incadrezi la categoria: pustan mic si prost care are conduce „masini bengoase” in NFS… cred ca ai un garaj plin cu masini bengoase. 🙂

  37. HSK Says:

    Si clar omu e cam gayishor!!! :)) subiectul era „femeile la volan => BAAD!!” omu ce face, le ia apararea subtil, si incerca sa schimbe subiectu.. o fi mostenit talentu de shofer de la maica-sa aia care ii zice lu Alex „scumpete” si acum se simte ;))

  38. Radu Says:

    Pentru RDI….ma bucur ca suntem perfect de acord ca faci partea din aceea categorie.dar hai sa-ti lamuresc niste lucruri ca vad ca nu le-ai inteles,ideea era urmatoare:ca acei soferi care se vad in mashini scumpe sunt mult prea nesimtiti si aroganti, crezand ca strada le apartine numai lor si au voie sa faca orice(asta pana gaseste unul ca mine pe care sa-l doara in ciocan de banii si bashinile lor si le rupe gura).In legatura cu mashinile conduse de mine,au fost multe si variate de la marci mai ieftine pana la marci ft scumpe,de la Tico la mashini mari dar asta nu inseamna ca facem bashinele pe strada,eu detin o dacia nici prea veche nici prea noua dar ideea e ca stiu sa conduc si conduc fara a deranja pe altii fara a bloca pe altii prin urmare incerc sa respect legea bunului simt in trafic.Nu neg faptul ca si eu mi-as dori sa am o mashina mult mai buna dar atata timp cat „istet” este egal in ziua de azi cu hotz sau parvenit crede-ma ca nu am nici un motiv sa te invidiez.Cat despre faptul ca nu pot ridica nasul la geamul uni chayene(ca vad ca m-ai catalogat)crede-ma ca pot ridica nasul peste nasul unuia sau uneia care conduce un chayene din multe puncte de vedere cum ar fi:bun simt,inteligenta si lectii de soferie

  39. blueswan Says:

    RDI, ai un golf visiniu?

Lasă un comentariu